Biodanza

Biodanza

 

Biodanza is een vorm van persoonlijke groei op een verrassend nieuwe manier.

 

Het is gebaseerd op algemeen wetenschappelijk onderzoek over de positieve invloed die beweging, muziek en contact hebben op onze fysiologische en psychologische ontwikkeling en welzijn. Bekijk mijn flyer.

 

  • Biodanza nodigt je uit om in beweging te komen, om je lichaam te ervaren. Uit je hoofd, in je lijf. Bewegen brengt o.a. je stressniveau naar beneden, krikt je humeur op en levert zo een positieve bijdrage aan je gezondheid en je algemeen welzijn. Ook stimuleert biodanza je om je lichaamsbewegingen te integreren, integratie staat gelijk aan gezondheid. Hoe meer balans en harmonie er aanwezig is in je lichaam, hoe beter het functioneert.

 

  • Biodanza is groeien in vreugde. Je maakt contact met de lichte kant van het leven: lachen, plezier, genieten, expressie, actief en vitaal zijn, ...

En tegelijkertijd is het ook een voedende plek om bij te tanken, te herbronnen, bij jezelf te komen. Een plek van leven waar nieuwe energie wordt opgedaan.

 

  • Biodanza is op ontdekkingstocht gaan naar jezelf, de andere en de groep. Het nodigt je uit om jezelf te zijn en je goed in je vel te voelen. Biodanza kan je ook ondersteunen in een moeilijke periode omdat je aangemoedigd wordt om te voelen wie jij bent, welke jouw kwaliteiten zijn en wat jij wenst in het leven.

Biodanza brengt mensen met elkaar in contact op basis van respect.

 

  • Door Biodanza ontwikkel je heel natuurlijke en menselijke kwaliteiten zoals zelfvertrouwen, eigenwaarde, creativiteit, verbondenheid, affectie en zoveel meer. Je groeit op jouw eigen tempo en bloeit open op 'n natuurlijke manier.

 

Biodanza is voor iedereen die meer uit zijn leven wil halen: jong en oud, man en vrouw, vitaal en minder vitaal, single en koppel, soepel en stram.

Danservaring is niet nodig. Er zijn geen danspasjes. Je beweegt op jouw eigen, spontane manier en volgens jouw fysieke mogelijkheden. Je beweegt met respect voor jezelf en de ander. We dansen op prachtige muziek van over de hele wereld.

Hier vind je meer informatie over biodanza met volwassenen of biodanza met ouderen.

 

Wanneer je langere tijd Biodanza beoefent, brengt dit een diepe en blijvende verandering teweeg en versterkt geluk, harmonie, gezondheid en voedende relaties.

Je krijgt zin om vorm te geven aan je eigen leven op een positieve en bekrachtigende manier.

 

Rolando Toro, een Chileense psycholoog, antropoloog, poëet en levenskunstenaar is de grondlegger van Biodanza. Aanvankelijk werd Biodanza in de jaren '60 alleen in Chili beoefend, maar gaandeweg verspreidde het systeem zich wereldwijd.

"Ik was geinteresseerd in het creëren van een systeem

om de levensvreugde te stimuleren,

om de integratie tussen geest en lichaam te verbeteren

en om de band tussen mensen te versterken"

Rolando Toro

Copyright © 2015 - scheppingskracht.be

Designed by Leen Plas - All rights reserved